Sajtos, rakott zöldség
Hozzávalók:
-
1 csomag Mexikói fagyasztott zöldségkeverék
-
Vegeta
-
Víz
-
Só (fogyókúrázóknak Norbi Update sót ajánlok csökkentett nátrium tartalommal)
-
Trappista sajt (fogyókúrázóknak light verzióban)
-
Tejföl (Fogyókúrázóknak csökkentett zsírtartalmú tejföl)
-
Olaj (fogyókúrázóknak olíva olaj)
Elkészítés módja:
A mirelit zöldégkeveréket ízesítsük ízlés szerint sóval és vegetával. Pároljuk meg vízbe úgy hogy megpuhuljon. Miután kész van vegyünk elő egy jénai tálat. Öntsük bele a párolt zöldségünket. A virslit karikázzuk fel majd kevés olajon süssük meg. Szórjuk a zöldség tetejére. A sütőnket melegítsük elő körül-belül 160-170°-osra. A zöldség és virsli tetejére öntsünk tejfölt úgy, hogy elfedje majd szórjuk meg reszelt trappista sajttal. Miután felmelegedett a sütő tegyük be a tálat és süssük addig amíg a tetején a sajt megpirul és máris fogyasztható.
Egészséges benne a sok zöldség, a virsli sem tartalmaz sok kalóriát és jó ízt ad neki. A fehérje pedig fontos a szervezetnek és az izmok épülésének ezért a sajt és a tejföl nagy segítséget nyújt ebben.
Jó étvágyat kívánok!
|